SPORT

 

SPORTDAG 3DE GRAAD: HINDERNISSENPARCOURS te RIJMENAM

sportdag 3de graad

 

SVS GYMLAND

Woensdag 15 november organiseerde de sportdienst van Bonheiden in samenwerking met SVS ‘Gymland’ voor alle jongens en meisjes van het eerste leerjaar.

Met 16 “atleten” van onze school trokken we naar Rijmenam. Eerst onze spieren loswerken op muziek en daarna konden we van start gaan!

Via een tiental speelse basisoefeningen konden onze leerlingen kennismaken met gymnastiek. Stappen over de balk, springen in de trampolines, draaien rond de rekstok… dat vonden we allemaal erg leuk!

Het was alvast een actieve namiddag!

SVS Gymland

 

 

SVS KORFBALINSTUIF

Op woensdag 11 oktober konden onze leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar proeven van een initiatie korfbal in de gemeentelijke sporthal ‘Klein Boom’ te Putte.

Eerst speelden we een tikspel met alle kinderen samen om onze spieren warm te maken. Via een doorschuifsysteem werkten we dan een 6-tal korfbalgerichte opdrachten af waarbij we leerden hoe we naar de korf moesten gooien, hoe je passen moet geven en nog veel meer. Conditieparcours, bal(lon)behendigheid ook dat hoort erbij!

Aan het einde van de deze sportnamiddag speelden we nog een spel waarbij snelheid, doelen in de korf en concentratie heel belangrijk was!

Het was een fijne, actieve en leerrijke korfbalnamiddag!

Bedankt Putse Korfbalclub!

 

SVS BASKET 3 on 3 tornooi

Woensdagnamiddag 4 oktober trokken enkele leerlingen van de 3de graad naar de sporthal van Putte.

Samen met SVS organiseerde BBC Putte een leuk baskettornooi 3 on 3.

Onze leerlingen van het 5de leerjaar maakten er mooie, spannende wedstrijdjes van! Ze gingen er steeds 100 procent voor! Ongelooflijk wat een uithoudingsvermogen en bedrevenheid jullie lieten zien. Dit resulteerde natuurlijk in mooie overwinningen. Jammer dat we net de finale niet konden spelen, maar ze staan alvast te popelen om volgend jaar nog eens het beste van zichzelf te geven!

De leerlingen van het 6de leerjaar trokken met maar liefst 3 gemengde teams ten strijde! Leuk! De 3 teams waren onderling aan elkaar gewaagd! Het te kloppen team was echter Peulis, met een voltallig team van “echte” basketbalspelers. We behaalden mooie overwinningen, ik zag mooi samenspel en elk teamlid pikte wel zijn goaltje mee! Mooi zo!

Het kwam tot een finale tussen Peulis en Grasheide. Maar eerst nog een vriendenmatch tussen onze meisjes en Alice Nahon. Met veel doelkansen bleven we moe maar voldaan steken op een 0-0 stand. Voor de finale mochten onze 4 jongens samen een team vormen. Vurig aangemoedigd door onze meisjes stegen onze jongens boven zichzelf uit! Na het maken van 2 doelpunten, gingen we zelfs stiekem dromen van een overwinning! Uiteindelijk werd het een oververdiende gelijke stand! Maar wat een super knappe prestatie, geweldig!

Blij met zoveel enthousiaste leerlingen die weer met een rugzak vol rijke basket- en teamervaringen naar huis konden gaan.

Proficiat jongens en meisjes!

SVS Basket

 

SVS MINI-HANDBALTORNOOI

Woensdag 20 september organiseerde Atomix in samenwerking met SVS hun jaarlijkse minihandbaltornooi. Met 4 ploegen was onze school heel goed vertegenwoordigd.

Elke ploeg speelde 4 wedstrijdjes, 5 tegen 5. We leerden actief heel wat bij tijdens deze wedstrijdjes. Ook de inzet en fairplay tussen de leerlingen mag vermeld worden!

Ons jongste ploegje (3de +4de leerjaar) moest even zoeken naar het juiste spelverloop, maar wonnen vlot hun eerste wedstrijdje! Na 4 wedstrijdjes eindigden zij dan ook verdienstelijk op een mooie 3de plaats! Nathan, Alexia, Hidde, Klaas, Matteo, Lana, Jaline en Sofie jullie hebben alvast veel bijgeleerd! Bravo!

De ploeg van het 5de leerjaar zorgde reeds voor heel mooie combinaties met knappe overwinningen als gevolg! Bartel, Quinten, Jasper, Mauro, Mauren en Shania vormden een topteam, zowel op als naast het veld! Dit zagen ze bekroond met 3de plaats!

Over de 2 ploegjes van het 6de leerjaar kan ik vertellen dat zij enorm hard aan elkaar gewaagd waren. Vrijlopen, afwerken, verdedigen, passenspel.. ze konden het allemaal! Een heel sterke Matisse in de goal, Oona, Marie, Jente die hun ‘mannetje’ stonden, Sander en Wout die de bal mooi rondspeelden en tot slot Vann en Ward die vele goals scoorden. Dit resulteerde in een “grasheide” finale met een tweede en eerste plaats om trots op te zijn!

Het was een geslaagde sportieve namiddag!

 

SCHOLENVELDLOOP 28/09/2017

Dikke proficiat aan iedereen! Wat een mooie sportieve dag vol prachtige prestaties van onze lopertjes!

De volledige uitslag kan je vinden via:

https://www.putte.be/2017-10-02-29ste–vlaamse-veldloopweek-voor-scholen

Bedankt ook aan de organisatie en alle helpende handen!

Scholenveldloop 2017

 

HANDBALINITIATIE 

Donderdag 14 september kregen onze leerlingen een handbalinitiatie. Deze lessen werden op onze school aangeboden door de Putse handbalclub om de kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met de handbalsport. We hebben ons reuze goed geamuseerd!

Met dank aan de Putse handbalclub!

SPORTMAAND

Tijdens de maand mei werd er op onze school een heus korfbaltornooi georganiseerd. De wedstrijden werden gespeeld onder de middagspeeltijd. Gemengde ploegen namen het tegen elkaar op. Onder leiding van enkele vrijwilligers van de Putse Korfbalclub werden de wedstrijden afgewerkt! Onze leerlingen genoten er zichtbaar van, en leerden bovendien heel wat nieuwe korfbalvaardigheden.

Nogmaals DANKJEWEL PUTSE KORFBALCLUB!

[Galleries 79 not found].

 

DANSWEEK 

Elke ochtend startten we, met de ganse school, onze dag met ‘ochtendgymnastiek’. Hiervoor kwam elke dag een ander liedje aan bod.
Tijdens de middagspeeltijden stond er elke dag iets anders op het programma. Volksdans, zelf gekozen liedjes, echte ‘meedansers’, niets gingen we in de lagere school uit de weg. Vrijdagnamiddag was het tijd om de kleuters erbij te halen. Ze mochten mee naar de ‘grote speelplaats’ en samen met de lagere school werd er gedanst op leuke kinderliedjes. Wat een vrolijke en soms zelf gekke snoetjes hebben wij gezien. We zagen zelfs alle dieren van de dierentuin passeren op onze speelplaats.
Op vrijdag sloten we deze geweldige dansweek nog met zijn allen af op het liedje waar we maandagochtend mee van start gingen.
Graag willen we alle vrolijke en enthousiaste dansers bedanken voor deze leuke week. We hebben er echt van genoten!!!
Hier alvast enkele sfeerbeelden…
[Galleries 58 not found]

 

 

12 oktober 2016 :KORBALINSTUIF

Op woensdag 12 oktober konden onze leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar proeven van een initiatie korfbal in de gemeentelijke sporthal ‘Klein Boom’ te Putte.

Eerst speelden we een tikspel met alle kinderen samen om onze spieren warm te maken. Daarna werden we in groepjes verdeeld. Via een doorschuifsysteem werkten we dan een 6-tal korfbalgerichte opdrachten af waarbij we leerden hoe we naar de korf moesten gooien, hoe je passen moet geven en nog veel meer. Conditieparcours, bal(lon)behendigheid, ja ook dat hoort erbij!

Aan het einde van deze sportnamiddag speelden we nog een spel waarbij snelheid, doelen in de korf en concentratie heel belangrijk was.

Het was een fijne, actieve en leerrijke korfbalnamiddag!
Dikke duim voor onze vele actievelingen!

[Galleries 49 not found]

 

29 september: ROLLEBOLLE voor onze kleuters

Op donderdag 29 september  gingen  onze kleuters van de 2de en 3de kleuterklas met de bus naar de grote sporthal te Putte voor een heus ROLLEBOLLE avontuur.

Enthousiast dansten we eerst het” Rollebolle lied” om daarna te genieten van een sportieve voormiddag.

In kleine groepjes mochten we de leuke bewegingswereld van Rollebolle ontdekken. Onze kleuters konden naar hartenlust experimenteren met allerlei aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal. We speelden met schommels, ballen, fietsen en bouwden hoge torens. We sprongen ons een weg doorheen een rups, klommen op het grote springkasteel en wapperden met  de parachute.

Zo vormde  Rollebolle een leerrijk speelparadijs waar elkeen zijn fysieke en motorische capaciteiten kon ontdekken en ontwikkelen.

Kortom zo veel te beleven dat de tijd voorbij raasde. Moe, maar sportief heel voldaan, keerden we terug naar onze school.

Een grote dankjewel voor de helpende handen!!!

[Galleries 51 not found]

 

 

29 september 2016: SCHOLENVELDLOOP

Op donderdag 29 september 2016 was het weer zover: HET sportieve hoogtepunt van de leerlingen uit de Putse scholen: de scholenveldloop!

De leerlingen van het 1ste , 2de en 3de leerjaar vertrokken reeds vroeg met de autobus naar de sportterreinen aan de Tinstraat. Met een bang hartje, maar met heel veel zin! Onze oudste leerlingen  maakten de verplaatsing met de fiets. Dankzij de begeleiding van de politie én van vrijwillige mama’s, papa’s, oma’s en opa’s werd het een aangename fietstocht.

Aangekomen op de sportterreinen, maakten we ons met enkele “strijdkreten” klaar voor de start. Per leerjaar liepen de meisjes en jongens (ieder in een eigen race) volgens hun kunnen naar de eindmeet. Dikke proficiat aan al onze lopers, jullie hebben het heel goed gedaan! En dankjewel supporters, ook jullie enthousiasme stuwden onze leerlingen naar voren!

Het werd een mooi sportief feest voor iedereen onder het motto: deelnemen en volhouden is belangrijker dan winnen!!

De “officiële resultaten” van de scholenveldloop kan je vinden aan de deur van de turnzaal! Alvast enkele sfeerbeelden:
[Galleries 45 not found]