VERKEER

FLITS

Een tijdje geleden kregen we prachtige boekentas overtrekken voor alle leerlingen van de lagere school! Iedereen kleurt dus opnieuw prachtig FLUO!
Heel erg bedankt aan Immo Vercammen die zorgden voor de sponsoring!

FLITS

De Strapdag was een groot succes in september. De meeste kinderen kwamen te voet of met de fiets naar school. Als Octopusschool doen we ook mee aan de tweede verkeerscampagne van het Octopusplan.

FLITS wil het autoverkeer in de winter terugdringen en aandacht geven aan zichtbaarheid en verantwoordelijk verkeersgedrag.

FLITS start na de herfstvakantie en loopt tot aan de krokusvakantie. Tijdens die periode sparen we allemaal samen voor stempels op de schoolposter en staan er 2 schoolopdrachten op het programma. We flitsen tijdens deze periode 1 keer in de week. Wie te voet of met de fiets komt mét extra aandacht voor zichtbaarheid (fietslicht, hesje, …) krijgt een stempel. Zo sparen we stempels op de schoolposter. Wie parkeert voorbij de Venstraat of aan de kerk krijgt ook een stempel. We proberen toch om 5 van 7 keer in orde te zijn! Afwezigheid wegens ziekte wordt verrekend.

Zodra we het aantal leerlingen in stempels hebben behaald voor de kerstvakantie, ontvangen de deelnemende kinderen een eerste deelsticker voor op de Flitskaart. De stempelcontrole herhaalt zich nog een keer na de kerstvakantie (telkens 7 weken).

Schoolopdracht 1 – FLUODAG

Op donderdag 19 december 2019 organiseren we weer een heuse FLUO-dag. De kinderen komen in zoveel mogelijk FLUO naar school. Alle verklede kinderen verdienen hier ook weer een sticker voor op hun persoonlijke flitskaart.

WEEK VAN DE MOBILITEIT

Onze school doet mee aan de jaarlijkse STRAPDAG van het octopusplan. Duizenden kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders uit meer dan 1300 Vlaamse basisscholen komen op deze dag te voet, met de fiets, step, gocart, …

Deze actie vindt plaats tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 20 september). Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor mee veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

Onze school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving en wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen.

LET OP: De STRAPDAG gaat door op MAANDAG 23 SEPTEMBER 2019
(omdat 20 september een vrije dag is).

Kom op deze dag met je (klein)kind te voet of met de fiets naar school en ontdek de leuke aspecten ervan. Misschien ontvang je wel een supertof cadeau!?

We dansen om 8.45 dan ook het superleuke STRAP-lied en het AYA-lied. Zin om te blijven kijken? Zeker welkom!

OPROEP VERKEERSOUDERS!

Ook dit jaar zal onze school werken rond verkeer en mobiliteit.

Deze educatie gaat verder dan het aanleren van kennis van het verkeersreglement in de klas. Kinderen moeten de kans krijgen hun vaardigheden te oefenen en kennis te maken met de mobiliteitsproblematiek.

De verkeersveiligheid van de leerlingen is zeker niet alleen de verantwoordelijkheid van de directie en de leerkrachten. Ook als ouder heb je een verantwoordelijkheid. Samen bereik je meer! Daarom zijn wij op zoek naar verkeersouders, die onze activiteiten wensen te ondersteunen.

Verkeersouders zijn vrijwilligers die mee ijveren voor de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van leerlingen, in en rond de school, maar ook op weg van en naar school. We zeggen verkeersOUDER, maar eigenlijk bedoelen we iedereen die zich inzet om de school en de leerkrachten te helpen: oma’s, opa’s, buren, tantes, nonkels of andere vrijwilligers.

Verkeersouder ben je sneller dan je denkt! Als je af en toe een handje toesteekt (bv. tijdens de verkeersweek of bij de begeleiding van de kinderen), dan ben je er al een! En dan loont het de moeite om je gratis te registreren.Registreer je (elk jaar opnieuw) bij http://verkeersouders.be/

Door je te registreren als verkeersouder, kun je genieten van verschillende voordelen!

  • Je krijgt een GRATIS startpakket met onder meer een tof (jawel!) fluo-verkeersouder-hesje.
  • Met je lidkaart geniet je tal van VOORDELEN! Check onze voordelenpagina!
  • Je helpt je school mee een MEDAILLE Verkeer op School te halen.
  • De VSV geeft je hulp en steun bij de organisatie van verkeerseducatieve activiteiten.

——————————————————————————————————————–

Subsidies VERKEER

Onze werkgroep verkeer, heeft het voorbije jaar enorm hard gewerkt om het 1ste deellabel van 10/10 te behalen en ik mag zeggen: MET SUCCES!

We behaalden de eerste subsidie van €2 500 dewelke gebruikt zal worden voor de aankoop van verkeersmaterialen voor de school. Met dank aan de Provincie Antwerpen!

Het label 10op10 leert kinderen uit het basisonderwijs hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer. Het project zet in op praktijklessen, een veilige schoolomgeving en de betrokkenheid van ouders. De provincie Antwerpen ondersteunt via 10op10 de aankoop van materialen waarmee kinderen in een beschermde omgeving kunnen oefenen of initiatieven om de school verkeersveiliger te maken. Zo bereiden ze zich op jonge leeftijd voor om zich veilig in het verkeer te verplaatsen.
Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een extra subsidie van €5000 euro aan te vragen voor de bouw van een nieuwe fietsenstalling. Hiervoor bekijken we nog, samen met leerkrachten en ouders (oudercomité), welke locatie hiervoor het meest geschikt is.

JOEPIE !!!

We ontvingen het 1ste deellabel van 10/10.
Dit heeft een belangrijk voordeel: We kunnen nu een aanvraag doen voor 2 vormen van subsidies:
1) max 5000 euro voor de bouw van een fietsenstalling
2) max 2500 euro voor allerlei verkeersmaterialen (fietsen, helmen, …)

Duimen maar dat we 1 van deze subsidies (of allebei!) in de wacht kunnen slepen.

Heel veel dank aan de enthousiaste verkeerswerkgroep die er op hun  beurt voor gezorgd heeft dat dit dossier tijdig en volledig ingestuurd werd.
En natuurlijk dank aan jullie allen om verkeer tijdens het dagelijkse schoolleven ook de aandacht te geven die het verdient.Veilig fietsen met kinderen: tips en tricks

Kinderen zijn de meest kwetsbare weggebruikers. Ze zijn soms verstrooid, reageren impulsief en
onvoorspelbaar voor automobilisten en door hun kleine gestalte worden ze niet altijd op tijd
opgemerkt. Als ouder maak je je kind dan ook best zo snel mogelijk – vanaf kleuterleeftijd – bewust
van de gevaren in het verkeer. Elke keer als je met je kind op straat komt, kan je er aandacht aan
besteden. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je zelf altijd het goede voorbeeld geeft!

Meer info kan je vinden op: https://www.verkeersouders.be/aan-de-slag/kinderen-begeleiden/

PRIJSUITREIKING FLITS: 19 februari

Vandaag werd de nieuwe flitskampioen bekend gemaakt! Na heel wat getel en bereken (dankjewel aan de fantastische verkeerswerkgroep) kwam er een verdiende winnaar uit de bus.

Dikke proficiat aan het eerste leerjaar! Zij hebben procentueel het meeste aantal lotjes verdiend in deze donkere periode ?.

Bekijk zeker de blije en fiere gezichtjes van kindjes én juf ?.

Natuurlijk waren er ook wat beteuterde gezichtjes bij de niet-winnende klassen, die evenzeer hun best gedaan hebben.

Daarom een dikke pluim aan álle kinderen en vergeten we zeker niet de mama’s en papa’s die ook meewerkten aan onze verkeersveiligheid!

Om het leed te verzachten werden er per klas nog 2 winnaars gekozen door een onschuldige hand. Zij kunnen morgen hun prijsje afhalen in de klas 2B bij juf Tina!

Samen voor een verkeersveilige schoolomgeving ???.

Flitsende groet!

FLUO – DAG: 21 december

Kom  jij ook verkleed naar school in zoveel mogelijk fluo? Een fluo-pet, een fluo-armbandje, een fluo-rokje, een fluo-hesje, …
Je hoeft hiervoor zeker niets aan te kopen!
Duik eens in de verkleedkoffer of op zolder!

We sluiten de dag af met een
MISS- en MISTER-FLUO-verkiezing!

FLITS-ACTIE

6 November : start van de FLITS-actie! Elke week zullen er FLITS-ouders op een plekje post vatten, zorg dat je in orde bent met fluo-vestje. Wie met de fiets komt, zet zijn helm op en steekt zijn fietslicht aan! Misschien krijg je wel een lotje voor in onze lotjespot??

VERKEER IN K2 

  • Verkeersmemory
  • Aya-spel
  • Fietsen in de turnles
  • Poppenspel verkeer
  • ….

Verkeer K2

Na de herfstvakantie gaat onze FLITS-ACTIE weer van start!

Leg dus alvast je fluo-hesje klaar en controleer je fietslicht! Dan ben je al goed voorbereid om na de vakantie FLUO-kampioen te worden!

BUSEVACUATIE 17 OKTOBER 2017 

Bus evacuatie

FIETSCONTROLE: 16 OKTOBER 2017

Verkeer 1